El 23, 24 i 25 d'agost es va disputar a la localitat de Vermiglio (Itàlia) la segona prova de la Copa del Món de trial amb en Martí Riera i l'Ot Sierra representant l'escola.

El divendres va començar la prova amb la disputa dels quarts de final, on en Martí i l'Ot es van enfrontar a 60 pilots de tot el món. Només els 15 millors passarien a les semifinals de diumenge.

Comencen els quarts de final

Els quarts de final van començar puntualment a les 14:00h. del divendres amb una tarda asolellada.

Ot Sierra s'estrenava en aquesta competició internacional de gran format. Formava part del segon grup i va ser el primer pilot de l'escola en participar. Una actuació de menys a més on va aconseguir 220 punts no va ser suficient per passar ronda i es va classificar setè del grup. Una gran experiència per ell i un honor per l'escola veure'l allà.

El següent grup era el d'en Martí.

Ot Sierra durant els quarts de final a la Copa del Món de Val di Sole.

Caiguda de Martí Riera

Faltaven pocs minuts perquè la organització cridés al grup d'en Martí quan, a la zona d'escalfament, el pilot va patir una caiguda molt aparatosa. El braç, però sobretot el dit petit de la mà esquerra, es van veure afectats.

Sense temps de poder valorar bé l'abast de la caiguda, en Martí va començar el trial. Uns moviments sobre la bicicleta abans de la primera zona van confirmar que el dolor persistia. Però si el dolor persisitia, el pilot encara més i, sense temps per lamentacions, va fer les deu zones de què constava el trial amb signes de dolor en cada moviment exigent que havia de fer.

El passi a les semifinals

Tot i el dolor, en Martí va quallar una brillant actuació aconseguint un total de 560 punts de 600 possibles. Quedava en quarta posició d'un dels grups amb més nivell però només passaven els tres primers classificats. S'havia d'esperar al quart grup per saber si passava com a "lucky loser".

Després d'una tensa espera, el quart grup va acabar i es va confirmar el pas a les semifinals del pilot de Vic, empatat a punts amb Vasek Kolar i amb deu punts més que el suís Loic Vuilleme. S'havia convertit, amb només 15 anys, amb el pilot més jove a passar a unes semifinals de la Copa del Món. Pilots de gran nivell com Adam Morewood, Romain Leonard o l'osonenc Martí Aran quedaven fora.

Martí Riera durant les semifinals de la Copa del Món a Val di Sole

Il dottore

Després del trial i encara amb gran dolor a la mà, es va portar amb en Martí als serveis mèdics de la prova on el metge li va diagnosticar una subluxació del dit petit de la mà esquerra i va procedir a posar-li el dit a lloc. L'endemà, dia sense competició per els pilots de 20", serviria per fer baixar la inflamació.

Un dia gris

El diumenge va començar amb fred i molta humitat a les zones i a les 09:00h. en punt es va donar el tret de sortida a les semifinals amb els 25 millors pilots de tot el món.

No va ser el millor dia d'en Martí que li va costar entrar a la competició. L'alt nivell de les zones per un pilot de 15 anys, alguns errors seus i també alguns errors dels jutges el van fer desconcentrar però ell ja havia fet la feina el divendres. El premi va ser la classificació i estar al top 25 del trial mundial. Finalment va acabar la prova italiana en 24a. posició.

Una gran actuació dels pilots de l'escola a Val di Sole.

Article anterior
22 pilots de l’escola a la Copa Osona a Calldetenes
Article següent
4 medalles als Jocs Mundials de Polònia