El passat 9, 10 i 11 d'agost es van disputar els Jocs Mundials de trial a Wadowice, Polònia. La competició internacional més destacada de l'any.

Cinc pilots de l'escola van ser seleccionats per formar part de la selecció espanyola, un èxit per nosaltres després de la selecció de quatre pilots el 2018 i cinc pilots al 2017.

Aquest any van ser seleccionats en Martí Riera (Cadets), en Jordi Tulleuda (Minimes), l'Hugo Orgaz (Minimes), l'Alba Riera (Youth Girls) i en Max Solé (Poussins).

La competició es va portar a terme a la plaça de la ciutat en un entorn immillorable on tothom va poder gaudir d'aquest gran espectacle.

Trial de les nacions

La competició va començar el divendres amb el trial de les nacions.

En Martí i l'Alba van ser elegits pel seleccionador espanyol per formar part de l'equip que s'enfrontaria als altres països. Els dos van fer una gran actuació on l'Alba va aconseguir 70 punts i en Martí 190. D'aquesta manera van contribuïr a la victòria de la selecció espanyola emportant-se la medalla d'or per davant de Japó (segona) i la República Txeca (tercera).

Queien les primeres medalles pels pilots de l'escola, i eren d'or.

Podi trial de les nacions Jocs Mundials trial de Polònia

Dissabte, les semifinals.

El dissabte començaven les competicions individuals.

La categoria Poussins, amb 31 pilots, encetava la competició amb la participació d'en Max Solé. Un inici titubejant, condicionat per els nervis de ser els primers Jocs Mundials per ell, el van fer caure a les posicions més enderrerides aconseguint 160 punts. La segona volta va ser diferent i va aconseguir 240 punts, cosa que el va deixar a la dotzena posició final, tancant el grup de pilots classificats per la final de l'endemà.

Seguidament era el torn de la categoria Minimes, amb un total de 32 pilots. En Jordi Tulleuda i l'Hugo Orgaz es trobaven unes zones relativament senzilles amb algun pas compromès a cada zona. Una gran actuació d'en Jordi, amb la primera volta de 290 punts i la segona de 280, va fer que s'emportés la victòria a les semifinals.
No va ser el millor dia per l'Hugo, on una sèrie d'errors el van situar a la divuitena posició final, amb una puntuació total de 400 punts.

L'Alba Riera va ser la següent, començaven les Youth Girls. Actuació perfecta de l'Alba, amb 300 punts per volta, el màxim que podien aconseguir tots els pilots. Així doncs, aconseguia la victòria a les semifinals i presentava una clara candidatura a la victòria final.

Després de dinar va ser el torn de la categoria Cadets, la de més nivell en els Jocs Mundials. En Martí era el representant de l'escola en una categoria amb 27 participants, on tots els pilots demostraven tenir un nivell altíssim. En Martí es va emportar la segona posició de les semifinals gràcies als 290 punts que va aconseguir en cada volta d'un màxim de 300.

Max Solé als Jocs Mundials de Trial a Polònia
Jordi Tulleuda als Jocs Mundials de Trial a Polònia
Hugo Orgaz als Jocs Mundials de Trial a Polònia
Alba Riera als Jocs Mundials de Trial a Polònia
Martí Riera als Jocs mUndials de Trial a Polònia

Diumenge, les finals ho decideixen tot.

A les 11:00h. del diumenge començaven les finals.

Després d'inspeccionar les zones, els millors pilots classificats en les semifinals de cada categoria es preparaven per la última competició dels Jocs Mundials. Era el dia de donar el millor d'ells mateixos. L'ordre de participació va ser el mateix que el dia anterior.

Els més petits, els pilots de la categoria Poussins, van donar el tret de sortida amb la primera final d'en Max en uns Jocs Mundials. Una actuació molt regular de 170 i 180 punts el van situar a la dotzena posició final, amb un total de 350 punts. Una gran experiència pel més petit dels representants de l'escola, on el premi ja va ser la classificació per disputar aquest event internacional.

La categoria Minimes era la següent amb en Jordi Tulleuda però sense l'Hugo, que no es va poder classificar però estem segur que hauria aconseguit fer un gran paper. Una caiguda d'en Jordi seguida d'alguns errors a la primera volta el van fer sumar 180 punts que el van allunyar del podi. La segona volta va ser diferent i en Jordi va aconseguir reenganxar-se a la competició remuntant algunes posicions gràcies a sumar 240 punts. Vuitena posició final pel pilot de Taradell.

La candidatura a la victòria que havia presentat l'Alba Riera el dia anterior va ser una realitat. Una altra vegada un trial perfecte sumant el màxim de punts en cada volta, 300. No havia acabat el trial i l'Alba ja era campiona del món en la categoria Youth Girls, el planter de les fèmines, amb un avantatge de 120 punts respecte la segona classificada, la txeca Alžběta Vanĕčková. Després de dos subcampionats en les dues participacions de l'Alba en uns Jocs Mundials, va fer certa la dita i, a "la tercera va anar la vençuda". Queia una altra medalla d'or per un pilot de l'escola, i una altra vegada era per l'Alba. Molt merescuda.

I per acabar va ser el torn d'en Martí Riera amb la participació dels dotze millors Cadets del món. La competició no va començar gens bé per ell i alguns errors el van situar a la vuitena posició després de la primera volta, sumant 160 punts de 300 possibles. Havia arribat el moment de "o tot o res" per ell, i va ser tot. Una segona volta estel·lar de 280 punts va culminar amb una remuntada espectacular situant-lo a la tercera posició final, empatat amb el segon i el quart, on el número de puntuacions màximes va decidir el podi. Quarta medalla per un pilot de l'escola, un bronze per en Martí que tenia gust a or després d'un inici que no preveia gaires alegries.

Alba Riera campiona del món a Polònia

Final de festa

Els esperats Jocs Mundials van acabar d'aquesta manera, amb alegries per uns i no tantes per uns altres. Però són molt joves i el camí és llarg. I és que la competició és així, algunes vegades es perd i altres es guanya però el què al final queda és el camí. Nosaltres volem encoratjar-los i felicitar-los a tots, uns campions que han pogut disputar els Jocs Mundials, l'event internacional més gran per ells.

Bona feina!

Resultats Poussins

https://liveresults.uci.ch/jmjtri/2019/TR_Results.aspx?id=POU_FR&language=eng&cat=Final%20-%20Poussins
Article anterior
Martí Riera, entre els 25 millors a Val di Sole.
Article següent
Cinc pilots de l’escola seleccionats per els Jocs Mundials 2019