El cap de setmana del 3 al 5 d’agost s’ha disputat a la localitat italiana de Lazzate els Jocs Mundials de la Juventut de Trial, el què equival al Campionat del Món de Trial de les categories Principiant, Aleví, Infantil i Cadet, tant masculí com femení, amb un total de 181 participants.

Quatre pilots de l’escola hi anaven sel·leccionats: en Martí Riera, l’Aina Riera, en Jordi Tulleuda i l’Alba Riera.

Trial de les Nacions, primeres medalles.

La competició va començar el divendres a la tarda, amb el Trial de les Nacions. Sis participants de cada país s’enfrontaven entre ells i el país que aconseguia més punts es proclamava campió. Entre els sis elegits de la sel·lecció espanyola n’hi havien dos de la nostra escola, l’Alba Riera i en Jordi Tulleuda, que s’havien proclamat campions d’Espanya un mes abans a Madrid. Els també catalans Toni Guillen, Martí Yélamos, Joan Fusalba i la madrilenya Vera Barón completaven el grup dels sis escollits.

Les bones actuacions de l’Alba i en Jordi, els dos sense cap penalització, van contribuïr a la victòria de la sel·lecció espanyola, per davant de la República Txeca (segona) i França (tercera) empatada amb Japó. Queien així les primeres medalles d’or.

Campions del Món

Semifinals dels Jocs Mundials de Trial

El dissabte començava amb les semifinals de les competicions individuals, que decidien els millors per disputar la final. Alba Riera, de 10 anys, era la primera integrant de l’escola en participar en la categoria Youth Girls, juntament amb 11 pilots més.

Una actuació perfecte en les deu zones, sense cap penalització, la van situar en primera posició de les noies d’entre 9 i 11 anys, per davant de la seva gran rival, la txeca Denisa Pechackova d’onze anys, vigent campiona del món 2017. L’alba estava classificada per la final de la categoria Youth Girls.

Alba Riera Semifinals Mundial Trial Alba Riera - Semifinals Mundial Trial

Els següents eren el pilots de la categoria Benjamins, amb 35 participants. Jordi Tulleuda es va classificar per la final quallant una actuació perfecte, com l’Alba, sense cometre cap error, ralitzant les deu zones amb 0 peus i guanyant les semifinals per davant dels seus grans rivals, Luca Pasturel (FRA), Kotaro Yokota (JPN), Jakub Mudrak (SLO) i Víctor Pérez (CAT). L’osonenc Ton Rusiñol també va aconseguir classificar-se per la final, en onzena posició.

Mundial Trial Semifinals Jordi Tulleuda Jordi Tulleuda Mundial Trial Semifinals

Agafava el relleu en Martí Riera en Cadets, amb un total de 38 participants. En Martí, que era de primer any i per tant dels més petits de la categoria, va realitzar una actuació memorable, classificant-se per la final amb un pilotatge espectacular i aconseguint una molt treballada tercera posició. Només el britànic Adam Morewood i el català Toni Guillén van estar per davant.

Mundial de Trial Martí Riera semifinals Martí Riera Mundial de Trial Semifinals

La última integrant de l’escola en participar va ser l’Aina Riera, en la categoria Girls, que engloba les pilots d’entre 12 i 15 anys i en la qual hi participaven 20 pilots. El gran nivell mostrat per les rivals de l’Aina la van deixar sense opcions de classificar-se, tot i que va estar a només 4 peus d’entrar a la final, realitzant una molt bona actuació.

Mundial Trial Aina Riera Semifinals Mundial Trial Itàlia Aina Riera

Finals dels Jocs Mundials de Trial

El diumenge era el dia marcat en vermell per els tres pilots de l’escola classificats, el dia de les finals.

Començava l’Alba Riera sota una forta calor, amb ja més de 30 graus a les 11 del matí. L’Alba estava guanyant el seu pols particular amb l’eslovaca Denisa Pechackova, acabant la primera volta en primera posició. La segona volta va començar de la mateixa manera fins que a dos zones del final, la nostra pilot va cometre un error penalitzant un 5 que li feia perdre la medalla d’or automàticament. Així acabava la final de les Youth Girls, amb un més que merescut subcampionat mundial per l’Alba. Queia la tercera medalla per l’escola.

Final del Campionat del Món de Trial Alba Riera Alba Riera Mundial de Trial Itàlia Final

Seguidament començaven els Benjamins, amb Jordi Tulleuda representant l’escola. El nivell de les zones havia pujat considerablement respecte a les semifinals del dia anterior. En Jordi acabava la primera volta segon, a només un peu del francès Luca Pasturel i amb un peu d’avantatge sobre l’eslovac Jakub Mudrak i del català Víctor Pérez. Començava la segona volta amb la remuntada en ment i amb el difícil objectiu de no cometre cap error que l’apartaria de la medalla d’or. La segona volta d’en Jordi va ser millor que la primera i va acabar el trial amb 13 peus de penalització, per davant de Luca Pasturel (16 peus) i Kotaro Yokota (16 peus). D’aquesta manera en Jordi aconseguia la medalla d’or i es proclamava campió del món en Benjamins. El també osonenc Ton Rusiñol va aconseguir una notable 11a. posició en aquesta categoria. La quarta medalla per l’escola estava assegurada.

Jordi Tulleuda medalla d'or Campionat del Món de Trial Final Jordi Tulleuda Campió del Món de Trial

A les 16:30 començaven els Cadets amb en Martí Riera. Com en les altres categories, el nivell de les zones i dels pilots era espectacular. En Martí va encadenar un seguit de 5 a la primera volta que li van fer molt difícil optar per les posicions de podi. Tot i això, va millor molt el pilotatge en la segona volta i va remuntar fins a la setena posició final, un gran resultat del més gran dels nostres pilots siguent de primer any en la categoria.

Mundial de Trial Martí Riera Final Final del Mundial de Trial a Itàlia Martí Riera

I així acabaven els Jocs Mundials a Itàlia, amb quatre medalles aconseguides pels integrants de l’escola: dues medalles d’or per equips i una d’or i una de plata en individuals. Donem l’enhorabona també a Marc Juventeny, segon en Poussins. Una gran experiència per tots i un èxit per la nostra escola, que ha aconseguit 7 medalles en els últims dos mundials, tres d’or i quatre de plata.

Jordi Tulleuda Campió del Món de Trial Podi Mundial de Trial Alba Riera Subcampiona del Món

Article anterior
Ferran Serra i Jordi Tulleuda, premiats a Taradell
Article següent
Martí Riera i Jordi Tulleuda guanyen la Copa Tarragona de Trial