Introduir els nostres petits a l’emocionant món de les bicicletes de trial no només és una fita en el seu desenvolupament, sinó també una experiència que crea records duradors. Tot i això, triar la bicicleta de trial adequada per al teu fill pot semblar una tasca desafiant entre l’àmplia varietat d’opcions disponibles. En aquesta guia feta expressament des de l’experiència de més de 10 anys de la nostra escola, desentranyarem el laberint d’opcions per ajudar-te a prendre la decisió encertada. Prepareu-vos per rodar cap a la diversió i l’aprenentatge amb l’elecció de la bicicleta ideal per al vostre petit ciclista!

Volem aclarir que les dades que oferim són orientatives i s’hauran d’adaptar a l’alçada real del ciclista i també al seu nivell.

Existeixen 4 mides de bicicletes de trial per què els més petits comencin a fer trial. Aquestes mides vénen donades per la distància entre els eixos de la roda de davant i la roda de darrera i es solen donar en mil·límetres.

  • Mides de bicicletes de trial:
    740mm.
    920mm.
    970mm.
    1010mm.

Només com introducció (més endavant en farem un article més extens), a part de la mida de la bicicleta ens fixarem en el tipus de frens. Si podem escollirem una bicicleta que tingui frens hidràulics (ja sigui de disc o de llanta) i si no tenim aquesta opció escollirem un fre mecànic de cable (V-brake).

Bicicletes de trial de 740mm. La bicicleta dels més petits!

La bicicleta de trial més petita té una distància entre eixos d’entre 730 i 740 mílimetres segons la marca. És una bicicleta per els més petits, aproximadament per nens de fins a 5/6 anys.

En aquesta categoria tenim la Monty 205, la Clean Start S1 18″ o la Jitsie Varial 18″, per exemple.

Bicicletes de trial de 920mm.

La següent mida de bicicleta és la que té aproximadament 920 milímetres (segons la marca) entre els seus eixos. És una bicicleta de trial destinada a nens i nenes d’entre 6 i 10 anys. És la mida ideal per aprendre les primeres tècniques de trial. Aquestes bicicletes tenen la roda de davant i la roda de darrera de la mateixa mida.

En aquesta categoria tenim la Clean S1 920mm, la Comas Entry 920mm o la Jitsie Varial 920mm.

Bicicletes de trial 970mm.

Passem ja a la bicicleta que té uns 970 milimetres de distància ente els seus eixos (segons la marca). Aquests són els primers models en els que podem trobar la roda de darrera més grossa que la de darrera (també pot ser de la mateixa mida). Aquesta bicicleta serveix per nens i nenes d’entre 9 i 12 anys. Les bicicletes de trial que podem trobar d’aquesta mida són la Clean X1 970mm, la Clean k1 970 (la única d’aquesta mida de fibra de corboni) la Jitsie Varial 970mm o la Comas 970 Entry.

En aquesta categoria de bicicletes de trial podem trobar la Clean X1 970mm, la Jitsie Varial 970mm o la Comas Entry 770mm. També podem trobar altres marques com la Ozonys Curve 970mm.

Bicicletes de trial 1010mm. Les més grans amb roda de 20″.

La bicicleta de trial més gran per iniciar-se és la que té una distància d’aproximadament 1010 milímetres de distància entres els seus eixos (segons la marca). Aquesta mida és la que en diem “la definitiva”. És la mida que porten els pilots experts però ja es poden portar també a partir de 12 anys aproximadament. Totes les bicicletes d’aquesta mida tenen la roda de darrera més grossa que la de davant. Aquí ja podem trobar moltes marques que ofereixen models d’aquestes mides a nivell professional, com per exemple la Clean K1 (fibra de carboni), la Clean X1 i X3, la Jitsie Varial 20″ 1010, la Comas Entry o la Crewkerz Jealousy. Existeixen més marques però aquestes són les més utilitzades.

En aquesta categoria podem trobar un gran ventall de bicicletes de trial, com per exemple: Jitsie Varial, Clean X1 (versió negre, vermell o blau), Clean X2, Ozonys Curve V3, V4 i V5, Monty B220, Monty B221, Echo Mark, Comas Entry o la Crossbow.

Conclusió

La decisió de compra es redueix a entendre les necessitats úniques del teu fill i trobar la bicicleta que encengui el seu entusiasme pel ciclisme. L’elecció de la bicicleta de trial correcta crea la base per a una connexió continuada amb aquest apassionant esport per això és important escollir una bicicleta de la seva mida.

Així que, endavant, tria amb confiança i observa com la bicicleta adequada desperta l’esperit aventurer del teu nen. Que cada gir de roda sigui una nova oportunitat per a l’exploració, el riure i la creació d’inoblidables records ciclistes!

Enllaços de les marques de bicicletes de trial més utilitzades.

Clean
http://www.cleantrials.com

Comas
http://www.comastrial.com

Jitsie
http://www.jitsie.com

Posa en pràctica les teves habilitats sobre una bicicleta de trial a la nostra escola.

A la nostra escola de trial de Manlleu oferim extraescolars de trial i casals de trial. Ensenyem la base d’aquesta disciplina i també, per els més experts, fem classes i entrenaments de perfeccionament. No deixis perdre la oportunitat de ser un expert sobre una bicicleta!

Article anterior
Gala del mèrit esportiu de Manlleu
Article següent
22 pilots de l’escola a la Copa Osona a Calldetenes