En el trial amb bicicleta, la seguretat és clau, i les proteccions adequades són el teu millor company. Si vols estar ben protegit, llegeix aquest article on veiem més a fons les quatre peces fonamentals de l'equipament de seguretat: el casc, els guants, el protector de tíbia i el protector d'esquena.

EL CASC:

El casc és més que una obligació; és una necessitat incontestable. Enfrontar-se a terrenys complicats i obstacles exigeix protegir el cervell contra possibles impactes. Triar un casc certificat amb un ajust perfecte no només compleix amb els estàndards de seguretat, sinó que també garanteix una protecció òptima en cada recorregut. És  importatn que el casc no només protegeixi la part de dalt, sinó que també ha de protegir la part de darrera del cap, arribant gairebé al clatell. Ha de ser ferm i s'ha de poder ajustar al cap mitjançant una rodeta que solen tenir a la part del darrera. És indiferent si el casc té visera o no i tant pot ser un casc tipus "skate" (sense visera) o un casc tipus bicicelta de muntanya que solen portar visera.

Casc de trial amb visera
Casc de trial amb visera
Casc de trial sense visera
Casc de trial sense visera

ELS GUANTS:

Els guants són els teus millors aliats per mantenir les mans lluny d'abrasions i contusions. A més, ofereixen un millor control sobre la bicicleta, essencial quan et desplaces per terrenys complicats. Uns guants ben dissenyats no només completen l'equipament, sinó que també et donen la confiança necessària per abordar cada desafiament. En la pràctica del trial, els guants han de ser totalment coberts dels dits, per tant hem d'evitar els guants tipus btt que només protegeixen mig dit. Els guants són la capa que separa els dits dels frens, per tant, han de ser més aviats prims per tenir un bon control i tacte dels frens. En el trial, els guants no per no passar fred ja que aquests serien gruixits i impedirien poder apretar bé els frens sinó que els fem servir per tal de no patir ferides, ja sigui pel fregament amb els punys o perquè hem hagut de posar una mà a terra.

Guants de trial
Guants de trial

ELS PROTECTORS DE TÍBIA:

Les tíbies són zones crítiques durant una sessió de trial, i protegir-les és omportant. El protector de tíbia no només ofereix una barrera contra les pedres i els obstacles, sinó que també redueix el risc de ferides en cas de col·lisió amb la bicicleta. És la clau per mantenir les cames lliures de cops. Inicialment es poden fer servir unes proteccions de tíbia "estil futbol" tot i que aquestes solen ser més petites i no protegeixen totalment la tíbia. Més endavant, es pot optar per unes proteccions més específiques per la pràctica del trial ja que aquestes protegeixen tota la tíbia i tenen diferents elements, com les gomes amb silicona, que fan que les proteccions es quedin ben posades durant tota la classe i impedeixen que girin a les cames.

Protector de tíbia de trial tipus futbol
Protector de tíbia "tipus futbol"
Protector de cames de trial
Protector de tíbia de trial

EL PROTECTOR D'ESQUENA:

Quan fas trial, el protector d'esquena és el teu aliat fidel. Aquest element proporciona suport a la columna vertebral i protegeix contra impactes, essencial per a reduir el risc de lesions greus. Aprofita la confiança addicional que aporta per poder evolucionar més ràpidament. El protector d'esquena ha d'anar força ajustat al teu cos, és per això que recomanem els protector d'esquena "tipus armilla" enlloc dels protectors d'esquena amb tirants i velcros, encara que aquests últims solen ser més assequibles econòmicament. Inicialment, sobretot en l'etapa d'iniciació, es poden usar els dos i funcionen perfectament bé però, una vegada facis un salt qualitatiu, necessitaràs que el protector d'esquena sigui una part més de tu i no suposi cap impediment per realitzar qualsevol moviment. Evitarem els protectors d'esquena que tenen proteccions als braços i a les espatlles com les que s'utilitzen en els esports de motor ja que no ajuden en el moviment de les extremitats, i, tenint en compte que el trial no és un esport de velocitat, amb la protecció d'esquena és més que suficient. Aquestes proteccions també s'utilitzen en altres esports, com per exemple, l'esquí.

Protector d'esquena de trial tipus armilla
Protector d'esquena de trial "tipus armilla".
Protector d'esquena de trial amb tirants i velcros
Protector d'esquena de trial amb tirants i velcros

LA SEGURETAT ÉS BÀSICA EN LES NOSTRES CLASSES DE TRIAL DE LA NOSTRA ESCOLA

A la nostra escola de trial, no només ens apassiona el trial, sinó que també vetllem per la seguretat dels nostres pilots. Amb l'objectiu de fomentar aquesta seguretat, posem a disposició dels nostres nous alumnes tot l'equipament necessari. Cascs, guants, protectors de tíbia i protectors d'esquena estan disponibles durant les classes, assegurant que cada estudiant pugui gaudir de la pràctica del trial amb tranquil·litat.

La nostra escola no només ofereix formació en habilitats de trial, sinó que també promou una cultura de seguretat i responsabilitat. Veniu i descobriu la nostra escola de trial on trobareu reptes emocionants amb les nostres extraescolars de trial i els nostres casals de trial que programem durant tot l'any.

No t'ho perdis!

Article anterior
Proteccions imprescindibles pel trial amb bicicleta
Article següent
Millora la tècnica gràcies al trial en bicicleta